Een van de grootste ontdekkingen tijdens loopbaancoaching met Human Design is wanneer iemand met het energietype van een Projector, Manifestor of Reflector van mij hoort dat zij/ hij niet per se gemaakt is om van 9 tot 5 te werken. 

Projectors, net als Manifestors en Reflectors hebben een ongedefinieerd sacraal centrum. Het sacrale centrum staat voor werkenergie en levensenergie.  De misvatting die vaak ontstaat, is dat zij geen energie hebben om te werken, maar dit is niet waar. 

Projectors, Reflectors en Manifestors hebben geen consistente energie om te werken. Zij moeten zorgvuldig omgaan met hun energie.  Dit is lastig in een wereld waarin 70%  Manifesting Generators en Generators wel een consistente werk energie hebben en voor jaren de norm hebben bepaald. 

Ons werksysteem is zo gebouwd dat wij werken van 9 tot 5 of op zijn minst 8 uren per dag. De grote vraag tijdens loopbaancoaching met Human Design van Projectors, Reflectors en Manifestors is dan ook; Hoe zorg ik voor balans? Hoe eer ik mijn rust en hoe ga ik dat vormgeven in een loopbaan?

Niet iedereen heeft de luxe om zijn of haar werktijden zomaar aan te passen. Wanneer je werkt als zelfstandig ondernemer kun je dit nog wel inrichten op een manier die past bij je energietype. Tijdens de  loopbaancoaching gaan we hier dieper op in. 

Dit is wat je in ieder geval kan doen. 

  1. Eer je rust en werk: Zorg ervoor dat je een routine hebt waarin je zowel werk als rust inplant. Bouw tijd in voor pauzes en hersteltijd door de dag heen​​.
  2. Plan je downtime: Neem de tijd om dutjes en rustmomenten in je dagen te integreren. Dit helpt je om je energie op peil te houden​​.
  3. Identificeer en minimaliseer energielekken: Wees bewust van waar en hoe je je energie weggeeft aan mensen of situaties die je energie niet waarderen. Het is belangrijk om alleen je energie te investeren in situaties waar je erkend en gewaardeerd wordt​​.
  4. Stel grenzen: Zorg voor duidelijke grenzen om je energie te beschermen. Dit kan betekenen dat je ‘nee’ zegt tegen bepaalde verzoeken of verantwoordelijkheden die je energie uitputten​​.
  5. Maak tijd voor zelfzorg: Dit kan variëren van meditatie en yoga tot wandelen in de natuur. Activiteiten die je helpen om te ontspannen en je te verbinden met jezelf zijn essentieel​​.
  6. Observeer en reflecteer: Neem de tijd om je gevoelens van bitterheid te observeren en te reflecteren op de oorzaken. Dit kan je helpen om beter te begrijpen waar je energie weglekt en hoe je dit kunt voorkomen​​.
  7. Ondersteun je welzijn: Zorg voor een gezonde levensstijl met voldoende slaap, een voedzaam dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Dit ondersteunt je fysieke en emotionele welzijn​​​​.
  8. Focus op je sterke punten: Identificeer je natuurlijke talenten en vaardigheden en focus je energie daarop. Dit zorgt ervoor dat je je gewaardeerd voelt en dat je energie terugkrijgt in plaats van uitgeput raakt​​​​.
  9. Kies je omgeving zorgvuldig: Omring jezelf met mensen en in omgevingen die je energie ondersteunen en niet uitputten. Dit helpt om je energie in balans te houden en je welzijn te bevorderen​​.

Door deze tips te volgen, kunnen Projectors, Reflectors en Manifestors beter omgaan met hun fluctuerende energie en meer succes en voldoening in hun leven ervaren.

Iris Sturgeon