Over mijn metamorfose

To Blog = To Connect, to inspire

Ja, en toen was mijn eerste podcast af. Over je kwetsbaar voelen zeg! Daar komen alle stemmetjes. Wat als het niet aanslaat? Wat als niemand het leuk vindt? Wie zit er nou op een podcast over metamorfoses te wachten. Nou, in ieder geval 3 mensen; mijn 1e gast, mijn super fan (mijn man) en ik. En waarom ik voor de naam, de metamorfose podcast heb gekozen, vertel ik je graag hier…

Hoe het begon…


Zo, dit is best spannend

Voordat ik mijn man Andros leerde kennen, nu 2 jaar geleden, wist ik eerlijk gezegd niet eens wat een podcast was. Omdat ik zo dol was op zijn stem en wij elkaar weinig zagen in het begin, luisterde ik fanatiek naar zijn podcast, The Marketing Geeks Podcast. Ik werd de eerste sponsor en doneerde 5 euro per maand. Zijn co-host en vriend Justin was zo blij met de eerste sponsoring tot hij ontdekte dat ik het (maar) was ;). Ik was super fan vanaf het begin. Toen Andros bij mij introk, was ik gast in zijn show en driekwart jaar later namen we  Andros returns and gets raw’  op over ons intense 1e jaar.

Ik nam de productie van zijn podcast in handen. Ik boek gasten, regel de social media en sinds een tijdje kondig ik de gast van de volgende aflevering aan. DIT IS LEUK ZEG! Dit smaakt naar meer. Ik ben inmiddels  ‘verslaafd’ aan podcasts luisteren en zie de vele marketing mogelijkheden. 

 

 En dan nu mijn 1e…


Even terug in de tijd

De Metamorfose podcast gaat life terwijl mijn website nog aan het ontstaan is. Stap voor stap.  Nee, voor mij geen grote sprongen meer. Voor wie mij kent van heel lang geleden; mijn kleuterschool heette Stap voor Stap en mijn lagere school, de Grote Sprong.  Ik heb sinds mijn metamorfose geen behoefte meer om te springen. 

Ik heb wat sprongen gemaakt, hard gewerkt en samen met Fenneke Kwint  succesvol  FIRENS Interim & Advies opgebouwd. Compleet met HR-Netwerk, een stichting en hele mooie opdrachten. Toen wij startten met FIRENS was ik net verhuisd naar een mooi groot huis in Elst en getrouwd met een man die nog studeerde. Zonder twijfel en angst gestart en na een aantal spannende maanden hebben we altijd mooie opdrachten en heel veel plezier gehad.

Tot 2,5 jaar geleden mijn leven behoorlijk veranderde. Na een huwelijk van 22 jaar was ik genoodzaakt om deze te beëindigen. Het huwelijk was ongezond voor me en hoezeer ik ook van de man hield, het werkte niet meer. Door deze situatie besloot ik een vaste baan aan te nemen  om structuur en financiële zekerheid te hebben voor een bepaalde tijd. En het was een mooie Internationale baan, even weg uit eigen land.

Een totaal ander leven

Een flinke metamorfose voor mij
Mijn leven is 180 graden veranderd sinds mijn echtscheiding. Ik ontmoette Andros, werd bonus-mamma van Khalil, destijds 4 jaar oud en we vormen nu een hecht gezin. 1,5 jaar na onze echtscheiding is mijn ex-man Rene overleden door zelfdoding. Dat dit mij uit mijn evenwicht bracht is waarschijnlijk overbodig om te vermelden. Dit, alles wat ik tot dan toe had meegemaakt en een pittige baan maakte dat ik ‘ onderuit ging’.  

Psychotherapie
Ik meldde me ziek en ging in psychotherapie, voor het eerst in mijn leven. We wilden op vakantie om even bij te komen en kregen helaas dezelfde week het bericht dat Andros’ moeder plotseling was overleden. De vakantie werd een begrafenis in Utah.  Op deze reis heeft Andros mij ten huwelijk gevraagd. Wat wij tot dan toe hadden meegemaakt, heeft ons samen zo sterk gemaakt. 

De reden dat ik dit hier allemaal vermeld, is omdat ik wil delen waarom mijn Podcast, de Metamorfose Podcast heet. Ik ben veranderd, heb zoveel geleerd over mezelf. Ik heb letterlijk moeten stoppen met rennen, vliegen en springen. Ik ben opnieuw ‘geboren’. Mijn tempo is lager, ik zie meer en voel meer. 
Kwetsbaar durven zijn, zeker in deze tijd, is denk ik wat ons en onze wereld mooier maakt. Het is oké om bang te zijn, iets niet te kunnen, hulp te vragen enzovoort. Ik hoop met mijn podcast hier een bijdrage aan te leveren. En dat ik bonus-mamma mag zijn van dit fantastische jongetje is een groot geschenk. 

De baan eindigde afgelopen januari. Werk gaat er anders uitzien voor mij. Zakelijk ga ik me naast mijn werkzaamheden voor FIRENS,  ook richten op life coaching,  (personal) branding en mijn podcast. Het is leven is een groot avontuur en ik ben enorm  dankbaar en gelukkig.  Dus ik ga ‘life’. Mijn website is nog niet af omdat ik nog niet af ben. Maar ik hoop jullie vast plezier te geven met  mijn podcast en neem vast een kijkje op mijn website ;).

Liefs Iris

 

Hi, Ik ben Iris…

Ik ben enthousiast, ondernemend en nieuwsgierig. Ik haal het beste uit mezelf en het leven. Ik geloof niet in spijt hebben en ik geloof dat je altijd een keuze hebt. Ik geloof ook dat je als mens meerdere metamorfoses doormaakt in je leven en soms heb je daar hulp bij nodig. Dat kan coaching zijn, door mij.  De woorden energiek, warm en met mildheid confronterend typeren mij. Ik zie mijzelf als begeleider van jouw proces; jij weet het, jij kan het en jij doet het. Ik heb gemerkt dat mensen zich veilig voelen bij mij en dat ze de ruimte voelen om zichzelf te zijn. Ik werk doelgericht en stem continu met jou af of we op de juiste koers zitten. 

Mijn passie? Mensen! Mijn missie? Jou te inspireren in een nieuwe benadering van authentiek persoonlijk leiderschap en  (personal) Branding, zodat jij actie kunt ondernemen om jouw gewenste doelen te behalen. Je weet al waar je heen wilt en ik help je  de volgende stap te nemen.

Heb je nog vragen?