Freedom is another word...

Blog = To Connect, to inspire

 Freedom is another word of nothing left to loose’, zong Janis Joplin al weer even geleden. Interessant feit: dit lied is van Kris Kristofferson en Janis Joplin nam dit lied op zonder zijn toestemming. Zo begon vanmorgen het gesprek over vrijheid tussen mijn man, Andros en mij. 

Vrijheid in  lockdown

Liberation day

Vandaag is het 5 mei, Bevrijdingsdag en wij zijn 1 jaar getrouwd! Wij begonnen de dag met een gesprek over vrijheid.

Voor ons betekent vrijheid, de middelen (tijd, geld)  hebben om die dingen te doen waar we echt blij van worden, die vervulling geven. Dat is bijvoorbeeld samen kunnen werken aan projecten. Creatief kunnen zijn en ons eigen tempo hierin kunnen bepalen. Mede door deze ‘Corona periode’ ervaren we dit. Wat een contradictie! In een lockdown zitten en heel veel vrijheid ervaren.

Groundhog day =

 Groundhog day noemen we deze periode inmiddels ook wel. Ken je die film met Bill Murray waarin iedere dag hetzelfde is omdat hij een les te leren heeft? Geweldige film (must see).

Ik had nooit kunnen bedenken dat deze regelmaat, de rust van nergens heen moeten en vrij van elke sociale druk te zijn, zo’n gevoel van vrijheid zou geven. Ik las ergens dat het voor veel mensen ‘JOMO’ is. The Joy Of Missing Out.  Ik sla er op aan. 

 Ik geloof dat deze periode er niet voor niets is en dat het ons iets verteld. Bijvoorbeeld dat we beter en bewuster met onze tijd, met elkaar en met de planeet kunnen omgaan. Wat dat is, is voor iedereen anders. Wij kijken in ieder geval wat we kunnen doen dat binnen ons handbereik ligt. Bewust-zijn. Bewust aanwezig zijn in wat we doen, bewustere aankopen en bewust-zijn van wat wij hebben, Vrijheid!


Happy anniversary!

Ik vertelde Andros (als Amerikaan) over Bevrijdingsdag en hoe wij dat normaal gesproken vieren. Feesten, de stad in en overal muziek. Of anders op zijn minst met een groep vrienden, met mooi weer een BBQ en een borrel. Vandaag doen we het anders, we vieren ons 1-jarige huwelijk, met z’n drieën. Khalil die ons – destijds als 4 jarige – vertelde dat wij maar moesten trouwen, blaast de ene kaars uit, we eten teveel taart en tellen onze zegeningen.

Liefs Iris

Hi, Ik ben Iris…

Ik ben enthousiast, ondernemend en nieuwsgierig. Ik haal het beste uit mezelf en het leven. Ik geloof niet in spijt hebben en ik geloof dat je altijd een keuze hebt. Ik geloof ook dat je als mens meerdere metamorfoses doormaakt in je leven en soms heb je daar hulp bij nodig. Dat kan coaching zijn, door mij.  De woorden energiek, warm en met mildheid confronterend typeren mij. Ik zie mijzelf als begeleider van jouw proces; jij weet het, jij kan het en jij doet het. Ik heb gemerkt dat mensen zich veilig voelen bij mij en dat ze de ruimte voelen om zichzelf te zijn. Ik werk doelgericht en stem continu met jou af of we op de juiste koers zitten. 

Mijn passie? Mensen! Mijn missie? Jou te inspireren in een nieuwe benadering van authentiek persoonlijk leiderschap en  (personal) Branding, zodat jij actie kunt ondernemen om jouw gewenste doelen te behalen. Je weet al waar je heen wilt en ik help je  de volgende stap te nemen.

Heb je nog vragen?