To Blog = To share, to connect, to inspire

Tijdens een coachwandeling met een van mijn coachees hadden we het over wanneer een dag een goede dag is? Wanneer haal je het beste uit je dag? Bij ons thuis hebben we beiden een lijstje en wanneer we alles van ons lijstje kunnen doen is het een topdag!

Het lijstje

Voor mijn man is een topdag muziek maken (op de Juke en dat is meestal wanneer ik ga wandelen;)), schrijven, Nederlands leren (ook best nodig) en sporten. Het lukt niet altijd allemaal. Afhankelijk van agenda’s, energie en wel of geen 5-jarige om ons heen, is het soms lastig om alles te halen. Maar we bespreken altijd ‘s morgens wat er mogelijk is en ‘s avonds vertellen we vaak aan elkaar hoe fijn het was dat het wel lukte. Ik kan het je aanraden om samen zo naar je dag te kijken.


Hoe ben ik tot mijn top 5 gekomen?

Toen ik ruim een jaar geleden noodgedwongen moest stoppen met werken omdat ik na een serie life-events ‘burned-out’ was, had ik moeite om een nieuwe routine in de dag te vinden. De eerste maanden had ik weinig energie, was uit het lood geslagen en er was wat therapie nodig om te herstellen. Mijn beste dagen waren de dagen dat Khalil (mijn bonus zoon van toen 4  jaar oud) bij ons was. Hij bepaalde het ritme, de structuur en zorgen voor hem hield mij draaiende. Het lieve mannetje was (en is) ook nog eens een knuffelaar, wat ervoor zorgde dat ik geregeld wat extra oxytocine kreeg toegediend.

lopen, lopen, lopen…

Door mijn overdosis aan adrenaline werd wandelen het eerste devies. Nu heb ik altijd honden gehad en was wandelen een bestaande routine en genot. Toen lukte het niet. Het park aan de overkant was al te ver en te veel moeite. Maar de hond wilde eruit en soms wandelende er wat lieve mensen met me mee. Iedere wandeling was een overwinning. Ik maakte het wandelen aangenamer door naar fijne muziek of podcasts te luisteren. Iets wat ik nog steeds doe. Nu lopen we weer lekker voluit.

Journalling

Ik was nooit zo’n ‘schrijver’. Vroeger schreef ik wel in een dagboek. Heel lang geleden en dan ging het meestal over op wie ik verliefd was, over wie ik liefdesverdriet had en achterin werd een lijst bijgehouden met jongens met wie ik gezoend had en later ‘nog iets meer’ dan zoenen. Zo’n beetje na de eerste serieuze verkering hield dat schrijven op. Vorig jaar pakte ik een leeg schrift en begon intuïtief te schrijven. Gewoon, gedachten die niet uit mijn hoofd wilden of iets wat ik hoorde in een podcast of luisterboek waar ik meende iets aan te hebben. Ik schreef over de therapie en later over plannen die ik weer kon maken. Inmiddels is het een van de 5 dingen die mijn dag goed maken: tijd om te schrijven. Ik schrijf in mijn dagboek, of ik schrijf dit blog nu en er is een wens om een boek te schrijven. 

Goed voor je lijf zorgen

Koken was vroeger nooit mijn hobby maar lekker eten wel;). Ik maakte er ook graag grappen over en eerlijk gezegd deed ik er ook nooit veel moeite voor. Ik heb het geluk dat ik altijd mannen in mijn leven heb die van koken houden;). Het stond zelfs in mijn Tinder profiel als voorwaarde voor een date. De anderhalf jaar dat ik alleen woonde was ik goed in halen, bestellen en mezelf uitnodigen bij iemand rond etenstijd. Lieve vrienden wisten dit en ik werd ook geregeld gevraagd om mee te eten. Vorig jaar wilde ik het huis niet graag uit. Mijn (nu) man maakte lange dagen en ook al kookt hij graag vond ik toch dat ik maar eens voor het eten moest gaan zorgen. Inmiddels is het echt wel te eten (zegt hij) en is gezond eten routine. Ja, we snoepen ook wel hoor maar, iedere dag iets gezonds eten staat mijn lijst van 5. Ik heb gemerkt dat zowel het koken, het bedenken wat we gingen eten en het daarmee ook goed voor mijn lijf zorgen bijdroeg aan mijn herstel.

Iets nieuws leren en creeeren

Al herstellende ben ik na gaan denken over mijn carrière. Ik voelde dat ik iets ander wilde dan dat ik altijd had gedaan. Ik had een mooie loopbaan  in het HR vak en een goedlopend bedrijf (en dat heb ik nog steeds) maar er knaagde iets. In eerste instantie was dat best een struggle, vooral wanneer je voor een deel bent geworden wat je doet (als je hier iets meer over wilt weten zou je naar deze podcast kunnen luisteren). Ik wilde iets nieuws leren en doen. Creëren is het woord dat steeds naar boven kwam. Bij mijn eigen coach ben ik gaan ontdekken hoe belangrijk creatief bezig zijn voor mij is en hoe ik dat was kwijtgeraakt door de jaren heen. Zo in het hoofd bezig geweest en aan het overleven, dat de creativiteit was verdwenen. En nu? Het groeit weer. Ik heb inmiddels mijn eigen podcast en ik maakte mijn eigen website. Ik fröbel lekker in huis en mijn huis is kleurrijker dan ooit. Ik leer iedere dag iets nieuws. Dat kan zijn door een podcast te luisteren, iets te maken in Canva of ‘gewoon’ iets te doen wat ik nog nooit heb gedaan. Mijn focus ligt nu op life-coaching, (personal) branding en het maken van mijn podcast. 

In de praktijk haal ik mijn top 5 meestal wel. Deze top 5 houdt me ook heel erg in het hier-en-nu omdat het dagelijks haalbare doelen zijn. Het is een fijn houvast en  ach als het 3 of 4 zijn die gehaald worden is er ook geen vrouw overboord.

Ik ben heel benieuwd of jij ook zo’n lijstje hebt.  Wanneer is een dag een geslaagde dag voor jou? Ik hoor het graag!

Liefs Iris

 

 

 

 

 

Hi, Ik ben Iris…

Ik ben enthousiast, ondernemend en nieuwsgierig. Ik haal het beste uit mezelf en het leven. Ik geloof niet in spijt hebben en ik geloof dat je altijd een keuze hebt. Ik geloof ook dat je als mens meerdere metamorfoses doormaakt in je leven en soms heb je daar hulp bij nodig. Dat kan coaching zijn, door mij.  De woorden energiek, warm en met mildheid confronterend typeren mij. Ik zie mijzelf als begeleider van jouw proces; jij weet het, jij kan het en jij doet het. Ik heb gemerkt dat mensen zich veilig voelen bij mij en dat ze de ruimte voelen om zichzelf te zijn. Ik werk doelgericht en stem continu met jou af of we op de juiste koers zitten. 

Mijn passie? Mensen! Mijn missie? Jou te inspireren in een nieuwe benadering van authentiek persoonlijk leiderschap en  (personal) Branding, zodat jij actie kunt ondernemen om jouw gewenste doelen te behalen. Je weet al waar je heen wilt en ik help je  de volgende stap te nemen.

Heb je nog vragen?