0630415402

To Blog = To Share, To Connect, To Inspire

De wereld bestaat uit verhalen, niet uit atomen.

In een wereld waarin we offline steeds meer afstand

van elkaar moeten nemen, wordt het delen van

verhalen zelfs nog belangrijker. 

Mensen doen zaken met mensen. En mensen zijn opgebouwd uit verhalen. We communiceren in wat we voor elkaar kunnen betekenen en welk ‘probleem’ we voor onze potentiële klanten kunnen oplossen. Zo doen we zaken tegenwoordig.

Maar zo’n verhaal maken is nog niet zo eenvoudig. Heb je moeite om jouw verhaal op ‘papier’ te zetten, probeer dan eens de ‘Story Spine’.  Die gaat als volgt:

Begin met:  Er was eens…  beschrijf het probleem en de gevolgen van het probleem.

Zoals bijvoorbeeld: “Er was eens een jonge vrouw die door een transformatie ging en op zoek was naar haar nieuwe bestemming en een  nieuwe betekenis voor haar werkend leven. Ze volgde verschillende cursussen en webinars en de wereld lag open voor haar. Ze (her)ontdekte nieuwe talenten en leerde nieuwe vaardigheden.

Het gevolg was dat er nieuwe energie stroomde maar ook dat er keuze- stress ontstond. Welke richting ging zij nu op?  Wat verwachtte de wereld om haar heen? En wie was zij zonder haar ‘oude werk’?  Vele vragen die tijd nodig hadden om beantwoordt te worden”.

 Dan neem je de volgende stap. En die is:  Tot op een dag.. hier beschrijf je wat er  ontstond, of welke interventie plaatsvond.

 

De jonge vrouw nam de tijd om te onderzoeken welke richting bij haar paste, sprak met veel mensen, nam een coach en liet haar creativiteit stromen.

Ze volgde haar intuïtie.  Ze startte een podcast en interviewde mensen over hun metamorfose.  Ze ontdekte dat er meer mensen rondliepen zoals zij. Vrouwen die een transformatie hebben doorgemaakt en hun binnen en buitenkant weer willen laten kloppen en die hun (personal) branding opnieuw vorm willen geven. 

 De volgende stap is de: En daarom, of daardoor… Dit herhaal je zo vaak als nodig. 

En daarom kwam zij op het idee om al haar talenten te bundelen tot haar nieuwe bestemming als (personal) Brand Coach. Ze is al jarenlang coach, heeft veel levenservaring, weet wat het is om jezelf opnieuw uit te moeten vinden en ze is creatief. Gesteund door haar (marketing) man en vol multimedia ideeën voor branding en verhalen, startte ze haar business;). 

De laatste stap is: En sinds toen…

En sinds haar purpose duidelijk is, haar creativiteit stroomt en zij doet wat haar blij maakt, is ze in staat om meer impact maken en betekenis te geven aan haar (werkende) leven!

Dit voorbeeld is natuurlijk een korte beschrijving van mijn story:) Veel succes met het schrijven  van jouw verhaal en kijk vooral eens op deze website voor het resultaat van mijn verhaal;)

Liefs Iris

Hi, Ik ben Iris…

Ik ben enthousiast, ondernemend en nieuwsgierig. Ik haal het beste uit mezelf en het leven. Ik geloof niet in spijt hebben en ik geloof dat je altijd een keuze hebt. Ik geloof ook dat je als mens meerdere metamorfoses doormaakt in je leven en soms heb je daar hulp bij nodig. Dat kan coaching zijn, door mij.  De woorden energiek, warm en met mildheid confronterend typeren mij. Ik zie mijzelf als begeleider van jouw proces; jij weet het, jij kan het en jij doet het. Ik heb gemerkt dat mensen zich veilig voelen bij mij en dat ze de ruimte voelen om zichzelf te zijn. Ik werk doelgericht en stem continu met jou af of we op de juiste koers zitten. 

Mijn passie? Mensen! Mijn missie? Jou te inspireren in een nieuwe benadering van authentiek persoonlijk leiderschap en  (personal) Branding, zodat jij actie kunt ondernemen om jouw gewenste doelen te behalen. Je weet al waar je heen wilt en ik help je  de volgende stap te nemen.

Heb je nog vragen?