Gratis Human Design Chart

Je bent niet bijzonder. Je bent uniek!

Je hoort steeds meer over Human Design. Ik weet niet of het mijn AI-algoritme is 😉 of het feit dat ik er zo gepassioneerd mee bezig ben, want ik zie, lees en hoor steeds meer over Human Design. Er is geen ontkomen meer aan. Human Design is hot!

Sinds een jaar of twee ben ik gepassioneerd over Human Design. Ik kwam hiermee in aanraking toen ik twee gasten in mijn (Metamorfose) podcast sprak over Human Design. Nadat ik mijn gratis Human Design chart had gedownload en een Human Design boek had bestudeerd werd ik nog enthousiaster! 

Ik besloot een studie te volgen. Omdat ik zoveel diepgang zag en voordelen ervaarde, heb ik de stap gezet om Human Design te integreren in mijn coach praktijk. Ik zie verrassende resultaten, krijg hele goede feedback en reviews. Dit bevestigt mij alleen maar dat Human Design een tool is dat veel meer biedt dan andere persoonlijkheidstesten en instrumenten zoals bijvoorbeeld DiSC (waar ik overigens ook fan van ben). 

Waarom is Human Design zo populair?

Human Design is de laatste jaren steeds populairder geworden omdat het mensen helpt om hun unieke pad te volgen en om beter te begrijpen hoe ze het beste kunnen functioneren in hun leven. Het biedt praktische en concrete handvatten om jezelf beter te begrijpen en hoe je kunt leven volgens je eigen natuurlijke aanleg.  Het geeft je jouw unieke – energetische – gebruiksaanwijzing. 

Veel mensen die met Human Design aan de slag gaan, vertellen dat het hen heeft geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen, beter met stress om te gaan en om beter beslissingen te nemen. Het kan ook helpen om beter in balans te zijn met je werk en relaties, en om meer verbonden te zijn met je innerlijke wijsheid. Het leert je beter voor jezelf te zorgen omdat je leert leven vanuit flow en beter om te gaan met je energie.

Human Design is ook populair omdat het een integratieve benadering biedt die veel verschillende invloeden samenbrengt, zoals astrologie, de I Ching en Westerse wetenschap zoals kwantumechanica. Dit maakt Human Design aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een holistische manier van leven en denken. Human Design is hiermee een mooie combinatie van spiritualiteit en wetenschap.

Wat maakt Human Design anders dan andere persoonlijkheidstesten?

In tegenstelling tot andere persoonlijkheidstesten, die vaak gebaseerd zijn op ‘subjectieve’ vragenlijsten, maakt Human Design gebruik van astrologische data, genetische codes en Westerse wetenschap om een uniek “ontwerp” voor ieder persoon te creëren. Dit ontwerp wordt weergegeven in een visuele weergave, genaamd een BodyGraph of Chart, dat belangrijke informatie weergeeft over hoe je het beste besluiten kunt nemen, passend bij jouw energie(type), hoe jouw energie werkt en hoe je het beste in actie kunt komen. 

Human Design is ook anders omdat het een integrale benadering biedt die veel verschillende invloeden samenbrengt. Dit maakt het ook aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een holistische manier van leven en denken.

Waar begin ik met Human Design? 

De start van jou Human Design reis begint met het opvragen van jouw Human Design chart. Hiervoor ga je naar mijn website waar je gratis jouw chart kunt downloaden. Het is belangrijk dat je je juiste geboortedatum, -plaats en -tijd invult. Weet je deze tijd niet dan kun je die altijd opvragen bij de gemeente waar je geboren bent. 

Een Human Design Chart is een visuele weergave van je Human Design-ontwerp. Het geeft een aantal belangrijke stukken informatie weer, waaronder:

  1. Je Type: Er zijn vijf belangrijke types in Human Design: Manifestor, Generator, Projector, Reflector en de Manifesting Generator. Je type geeft aan hoe je het beste in actie kunt komen (je strategie)  en hoe je het beste beslissingen kunt nemen (je autoriteit).
  2. Je Centra: Er zijn 9 belangrijke centra in je chart: het Hoofd-, Ajna, Keel, Identiteits, Hart, Sacraal, Wortel, Milt en Emotiecentrum. Ieder centrum staat voor een bepaald thema. 
  3. Ingekleurd of niet: Je chart laat ook zien welke centra “ingekleurd” zijn en welke “niet ingekleurd” zijn. We noemen dit ook wel ‘gedefinieerd’ of ‘niet gedefinieerd’. Als een centrum “niet ingekleurd” is, betekent dit dat je meer beïnvloedt wordt door de mensen om je heen. Hier liggen je uitdagingen en ook de plek om wijsheid op te doen. Als een centrum “ingekleurd” is, betekent dit dat je constante toegang hebt tot de energie die hoort bij dit centrum en minder behoefte hebt aan input van anderen.
  4. Je poorten: Je chart laat ook zien welke van de 64 Gates (of “poorten”) je hebt en hoe ze samenwerken om je unieke design te vormen. Elke poort heeft een ander thema en geeft aan hoe je kunt functioneren op bepaalde gebieden van je leven en hoe je kunt omgaan met bepaalde uitdagingen.
  5. Je kanalen: Er zijn in het totaal 36 kanalen. De kanalen (de slierten die ingekleurd zijn op jouw chart) verbinden een aantal energie centra. De kanalen geven veel informatie over jouw talenten.
  6. Je profiel: op je chart vind je ook twee cijfers. Deze cijfers; bijvoorbeeld 2/4 of 3/1 vormen samen je profiel. Het profiel geeft veel informatie over hoe je door het leven gaat en hoe jij de dingen doet. Het heeft een bewuste en een onbewuste kant. Dus in het bewuste deel zul jij je herkennen en in het onbewuste zullen anderen jou vaak herkennen. 

Door je Human Design Chart te bestuderen, kun je meer leren over hoe je het beste kunt functioneren en hoe je kunt leven volgens je unieke design. Uiteraard is dit hele summiere informatie. Voor een uitgebreide uitleg is het goed om een reading te boeken of een gids te bestellen

Hoe start ik met Human Design?

Als je geïnteresseerd bent in Human Design, is het belangrijk om te onthouden dat het veel informatie omvat en uitgebreide tool is die veel tijd en studie vereist om volledig te begrijpen. Als je wilt beginnen met Human Design, zijn hier een aantal stappen die je kunt nemen:

  1. Bereken gratis je Human Design. Je kunt dit doen door je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats in te voeren in de GRATIS online calculator op mijn website. Je krijgt een visuele weergave van een ‘body’ die je kunt downloaden in een pdf-bestand.
  2. Bestudeer je design. Als je je design hebt, is het belangrijk om tijd te nemen om het te bestuderen en te begrijpen wat het betekent voor jou. Er zijn veel middelen beschikbaar om je te helpen bij het interpreteren van je design, zoals boeken en online communities. Je kunt een reading boeken of een op maat gemaakte Human Design gids aanschaffen.
  3. Zoek professioneel advies. Als je serieus geïnteresseerd bent in Human Design, kan het nuttig zijn om advies te zoeken van een professionele Human Design-coach die je kan helpen om je ontwerp te begrijpen en te integreren in je leven.
  4. Maak tijd om te oefenen en te integreren. Net als bij elke praktijk of filosofie, zal het integreren van Human Design in je leven tijd en oefening vereisen. Maak tijd om te oefenen en om te integreren wat je hebt geleerd in je dagelijkse leven. Experimenteren is het allerbelangrijkste. Ik vertel je graag hoe je dit kan doen!

Tot slot

Human Design is bedoeld als een gids voor het leven, niet om dingen aan of af te leren. Door je Human Design Chart te bestuderen, kun je meer leren over hoe je het beste kunt functioneren en hoe je kunt leven volgens je unieke design.

Samenvattend biedt Human Design een unieke benadering om jezelf beter te begrijpen volgens jouw energetische blauwdruk! Nieuwsgierig geworden? Ik vertel je er graag meer over.

error: protected!