0630415402

Metamorfose Podcast

Welkom bij de Metamorfose Podcast! De podcast waarin ik in gesprek ga met mijn gasten over hun eigen Metamorfose. Wat was de aanleiding hiervoor en wat heeft dit teweeg gebracht. We hebben allemaal wel een gebeurtenis, een aanleiding, een datum, iets dat ons in beweging heeft gebracht om het anders te gaan doen of zelfs om het roer om te gooien. Ander werk, anders leven; wat het ook zij, de Metamorfose heeft iets nieuws gebracht en waarschijnlijk iets beters.
Metamorfoses gaan met stappen gepaard, kijk naar de ontwikkeling van larve naar vlinder. Zo gaat het ook in ons leven, soms in kleine stappen soms als big bang. Ook kunnen er meerdere metamorfoses in een leven plaatsvinden die je steeds dichter bij je bestemming brengen. Wat het ook is, ik ben nieuwsgierig naar jouw verhaal

Liefs Iris

Geniet van mijn metamorfose playlist    

Metamorphisis Playlist 

Wil jij ook jouw metamorfose delen?

Stuur een email naar irissturgeon@gmail.com

Luister voor Marketing Inspiratie naar de Podcast van Andros Sturgeon

The Marketing Geeks Podcast

Mijn gast deze aflevering is Marleen van Baal. Marleen is al jaren succesvol ondernemer in haar passie; honden. En dat is ze niet zomaar geworden. De passie was er al jong, de weg ernaar toe wat langer. Er waren diverse metamorfose momenten,  een carrière, een zware burn-out en een heel bijzondere hond nodig om dit pad te vinden. 

Haar diepe interesse in mensen en honden leidde tot de ideale combinatie van het coachen van honden, –  van honden professionals en het coachen van mensen met de inzet van honden. Daarnaast is ze mede-eigenaar van Hersenwerk voor dieren en auteur van 2 boeken.

Luister naar een mooi gesprek, niet alleen voor eigenaren van honden en leer hoe je obstakels kunt overwinnen van een stoere onderneemster!

Te beluisteren via Spotify en Castbox of ieder ander platform van je keuze.

Meer informatie over Marleen vind je op haar website 
https://hondinzicht.nl/  of https://coachennaarinzicht.nl/
Met Marleen linken? Volg haar op Instagram https://www.instagram.com/marleenvanbaal/ of op facebook https://www.facebook.com/marleen.vanbaal

Het goede doel dat Marleen steunt dat zij noemt in de podcast is te vinden op https://www.facebook.com/5050shopSDB/

Maria Johanna helpt mensen op het persoonlijke en spirituele ontwakingspad. Nadat zij veel verschillende dingen heeft gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei, is zij haar hart gaan volgen. Nadat zij kennismaakte met Ayahuasca en een spirituele ontwaking kreeg, is zij ceremonies en retreats gaan organiseren. De Ayahuasca heeft haar zoveel gebracht en zij gunt het iedereen om volledig vanuit hun hart te leven. Nadat het in Nederland steeds lastiger werd om ceremonies met Ayahuasca te organiseren, kreeg zij door dat tijd werd voor een volgende stap. 

Momenteel helpt Maria mensen met hoe je zelf thuis een ceremonie kunt creëren en deelt ze al haar kennis over plant medicijnen. “Je hoeft het niet meer buiten jezelf te zoeken, alles zit in jezelf. De spirits van plant medicijnen zijn een geweldige hulpbron om je bewustzijn te openen en jezelf van binnenuit te helen”.

Wat Maria nu drijft en wat zij onderneemt in Barcelona, en nog meer hoor je in de 6e aflevering van de Metamorfose podcast.

Te beluisteren via SpotifyCastbox en Apple Podcast of ieder ander platform van je keuze.

Meer informatie over Maria Johanna vind je op haar website https://www.mariajohanna.com/ Met Maria linken? Volg haar op Instagram https://www.instagram.com/mariajohannaofficial/

Te gast in de Metamorfose Podcast deze aflevering is Roland Verheugd. 

Roland was ooit leidinggevende van een callcenter maar was veel meer geïnteresseerd in acteren, toneel en muziek. Hij maakte een carrière switch naar het vak van trainingsacteur en vond vandaar uit ook de liefde voor het trainingsvak. Hij heeft een aantal jaar geleden een Trainingswaaier gemaakt waar allerlei ‘trainingsvaardigheden’ in zijn opgenomen. Roland heeft de NLP Practitioner en Master gevolgd en is – net als ik – fan van DiSC; een model voor gedragsbeschrijving.

 

Roland vertelt over vele waarheden en wijsheden die hij ‘onderweg’ heeft opgepikt. We hebben het over het trainen van vaardigheden, wat het dit lastig maakt en spreken het over het nut en de noodzaak van LSD (luisteren-samenvatten-doorvragen). We bespreken waarom het zo moeilijk is voor onze hersenen om in het NU te blijven, het geloof en de kracht van mindfulness.  Hij vertelt openhartig over zijn sterke controle behoefte en hoe hij zich hierin – mede door NLP – heeft ontwikkeld. Hij markeert nog twee andere belangrijke metamorfoses uit zijn leven die hem hebben veranderd. Welke deze zijn en hoe hij nu in het leven staat hoor je in deze aflevering.

Te beluisteren via Castbox, Spotify of ieder ander platform van je keuze.

Maak kans op een van de drie Trainingswaaiers van Roland! Volg mij op Instagram en Link met Roland op LinkedIn en laat hem in een DM weten waarom jij deze waaier graag zou winnen. Meer informatie over Roland vind je op zijn website rvtraining.nl

 

Mijn ‘online’ ontmoeting deze  aflevering is met Petra van Dreumel. Petra is auteur van het boek ‘Van Dromen Naar Doen’, een boek dat ontstaan is naar aanleiding van haar ‘metamorfose’.

Na een auto-ongeluk wordt zij letterlijk afgeremd. Met een hersenschudding komt ze een aantal maanden plat te liggen en ontstaat er ruimte voor vragen. Hoe dit boek tot stand is gekomen, welke lessen zij heeft  geleerd en hoe zij haar leven nu inricht, vertelt ze in de vierde aflevering van de Metamorfose Podcast.

Naast schrijver en spreker is Petra ook illustrator en maakt ze prachtige illustraties voor ansichtkaarten, e-books en andere doeleinden. 

Het gesprek is doorspekt met tips en oefeningen. We spreken over gedreven worden door je ego of je hart laten spreken over  de ‘bevalling en geboorte’ van mijn podcast en hoe je goed leert luisteren naar jezelf. Hoe laat je hoofd, hart en intuïtie samenwerken? Dit en meer hoor je in deze aflevering.

Te beluisteren via Castbox, Spotify of ieder ander platform van je keuze.

Maak kans op een boek van Petra! Volg Petra en mij op  en hou onze Instagram in de gaten! Meer informatie over Petra vind je op haar website  
Met Petra linken?
https://www.linkedin.com/in/petravandreumel/

 

Deze aflevering ben ik in gesprek met Daniëlle de Wilde van Voldaan-training. Daniëlle was mijn eerste gast en we spreken elkaar voor de Corona-periode aan mijn keukentafel. Daniëlle heeft ruim 20 jaar mooie banen gehad in HR en bedrijfsvoering bij bedrijven als Mars, Rabobank en in de advocatuur. Daniëlle vertelt over haar stap van werknemer naar ondernemer, de bijbehorende risico’s, de onzekerheid maar ook over hoe mooi de zoektocht was naar ‘ Echt Kiezen Voor Jezelf’. 

We praten over haar weerstand tegen de term coachen en hoe zij die inmiddels omarmt heeft. Ze vertelt over buiten de lijntjes kleuren, eerlijk zijn naar jezelf om echt te kiezen en haar ‘haat-liefde’ verhouding met online zichtbaarheid. Inmiddels bestaat haar bedrijf 3 jaar en is de Voldaan methode een methode waarbij zij op haar eigen wijze mensen in beweging krijgt om te kiezen voor wat zij echt willen. 

Voor een gratis Doorbraak-gesprek en meer over Daniëlle en haar diensten, kijk je op haar website https://voldaan-training.nl/ 

Met Daniëlle linken? https://www.linkedin.com/in/voldaan-training/

Te beluisteren via Castbox, Spotify of ieder ander platform van je keuze.

Mijn gast deze aflevering is André Heuvelman. André speelde 30 jaar trompet bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waarvan 20 jaar als solotrompettist. Toen hij het gevoel had dat hij, zoals hij zelf zegt ‘Werd wat hij deed’ en de ruimte om te spelen steeds kleiner werd, nam hij ontslag. Na zijn Tedx talk, waarin hij sprak over Ruimte over Veranderen vond hij dat hij die ruimte ook voor zichzelf moest claimen. Nu werkt André 3 dagen per week voor het RPO als Manager Creatie en daarnaast is hij keynote speaker, ondernemer en innovator.

Wij spreken over muziek, hoe kan het ook anders;), de functie van muziek en wat ieders unieke associatie met muziek is. Wat zet muziek bij je aan? Vragen om over na te denken. We gaan - natuurlijk - in op wat deze ‘corona’ periode voor zijn project Lay Downtown voor hem betekent, maar ook voor het RPO. We praten over Vakmanschap vs Lidmaatschap, hard werken en burn-out en business well-being en nog veel meer. 

 🎼 In de outro hoor je een speciaal muziekstuk van André en zijn pianist Henry Kelder, genaamd 'Dicitencello vuje'.

Leer meer over André door een kijkje te nemen op zijn website https://www.andreheuvelman.nl/

Te beluisteren via Castbox, Spotify of ieder ander platform van je keuze.

Mijn gast in deze aflevering is Petra Dijkstra-Timmerman. Petra heeft een sterk invoelend vermogen. Met haar gave coacht Petra individuen en helpt zij bedrijven. Ik ken Petra al een aantal jaren. Ik heb twee keer een tweedaagse gevolgd bij haar. Beide keren nadat ik door mijn eigen metamorphoses ging, twee flinke life events. Beide keren was ik enorm verrast door de ‘spot on’ reflecties. Petra weet door haar unieke werkwijze je naar je kern te brengen en je in je kracht te zetten.  Om hier meer woorden aan te geven en omdat ik iedereen een ‘ Petra’ gun heb ik haar uitgenodigd voor mijn podcast. 

Ik spreek haar in de krachtcentrale, zoals ze haar bedrijfsruimte noemt. Hoe maak je iets zweverigs concreet? Hoe komt het dat de een meer intuïtie ontwikkelt dan de ander. Dit en wat wij denken dat nodig is in deze huidige (corona) tijd nodig is bespreken we. We gaan dieper in op haar Metamorfose. Wat maakte dat Petra op deze wijze is gaan coachen. Hoe heeft zij  sterke intuïtie ontwikkeld.

Leer meer over Petra door een kijkje te nemen op haar website https://www.vankernnaarkracht.nl

Te beluisteren via Castbox, Spotify of ieder ander platform van je keuze.