0630415402

De Metamorfose Podcast

Podcasts maken, voor mezelf (de Metamorfose Podcast) en voor anderen is een van mijn passies. Podcast luisteren vind ik geweldig, ze bieden je een schat aan informatie en/of ontspanning. Ik heb dan ook een aparte website gemaakt voor mijn Metamorfose Podcast.

Hier vind je alles over de podcast, podcast voor business en en podcast tips en suggesties. Ik nodig je van harte uit om hier rond te kijken!

Welkom bij de Metamorfose Podcast! De podcast waarin ik in gesprek ga met mijn gasten over hun eigen Metamorfose. Wat was de aanleiding hiervoor en wat heeft dit teweeg gebracht. We hebben allemaal wel een gebeurtenis, een aanleiding, een datum, iets dat ons in beweging heeft gebracht om het anders te gaan doen of zelfs om het roer om te gooien. Ander werk, anders leven; wat het ook zij, de Metamorfose heeft iets nieuws gebracht en waarschijnlijk iets beters.

Metamorfoses gaan met stappen gepaard, kijk naar de ontwikkeling van larve naar vlinder. Zo gaat het ook in ons leven, soms in kleine stappen soms als big bang. Ook kunnen er meerdere metamorfoses in een leven plaatsvinden die je steeds dichter bij je bestemming brengen. Wat het ook is, ik ben nieuwsgierig naar jouw verhaal

Liefs Iris

Onlangs was ik te gast in de Podcast, van Crisis Naar Kans, van Mandy van den Broek.

Ik vertel in de podcast over hoe een persoonlijke crisis en de Corona crisis bij mij  leidde tot een carriere switch. Wat maakte dat ik mijn hart volgde en nu mijn passie leef? Wat heeft mij door de crisis heen geholpen en wat doe ik nu?

Je hoort het in de podcast van Mandy. Luister ook eens naar andere afleveringen van de Risk management Podcast van Mandy.

 

Mijn gast deze laatste aflevering van het eerste seizoen is Anna den Boer. Anna is een 46 jarige transgender vrouw. Anna (voorheen Hans) ervaart voor het eerst bewust op 12-jarige leeftijd dat ze zich anders voelt dan het lichaam waar ze in huist.

Na een heftige burn-out komt zij tot meer persoonlijke ontwikkeling en heeft Anna het gevoel dat er iets moet gebeuren. Vanaf dat moment is ‘de geest uit de fles’. Hoe dit hele proces verliep en hoe haar metamorfose verloopt vertelt Anna in een openhartig interview.

Anna staat open voor vragen. Je kunt contact met haar hebben door met haar te linken op Linkedin

Mijn gast deze aflevering is Gaby van Eck. Gaby en ik spreken over rouw. Of zoals ze zelf zegt: ‘over rouw en auw en vrouw’.  Gaby verliest haar man en business partner met wie zij 30 jaar samen was aan een slopende ziekte.  Een zware periode volgde. Niet alleen had zij het verlies van haar man en maatje te verwerken maar ook moest ze de business draaiende houden. We hebben het over hoe het is om hulp te vragen, hoe je omgeving reageert en wat je kan doen jezelf te helpen. Luister naar een heel mooi en open gesprek met een hele sterke en inspirerende vrouw!

Meer informatie over Gaby vind je op haar website.

Mijn gast deze aflevering is Ester Wijnen. Ester is naar buiten gekomen op Linkedin met een bericht over het partnergeweld dat haar overkomen is. Bewust, op LinkedIn om het zwijgen te doorbreken en om bespreekbaar te maken dat partnergeweld ook voorkomt bij hoogopgeleide vrouwen met carrières en topbanen.

Ester vertelt in deze aflevering van de Metamorfose Podcast over alle fases die zij doorlopen heeft tijdens en na het partnergeweld en over wat zij wil doen met deze ervaring. We hebben het over de schaamte, over hoe lastig het is om hulp te vragen als dat woord niet in je woordenboek voorkomt en natuurlijk over de transformaties die dit als gevolg heeft gehad. Meer informatie over Ester vind je op haar website.

Mijn gast deze aflevering is Marleen van Baal. Marleen is al jaren succesvol ondernemer in haar passie; honden. En dat is ze niet zomaar geworden. De passie was er al jong, de weg ernaar toe wat langer. Er waren diverse metamorfose momenten,  een carriere, een zware burn-out en een heel bijzondere hond voor nodig om dit pad te vinden.  Haar diepe interesse in mensen en honden leidde tot de ideale combinatie van het coachen van honden, –  van honden professionals en het coachen van mensen met de inzet van honden. Daarnaast is ze mede-eigenaar van Hersenwerk voor dieren en auteur van 2 boeken.

Meer informatie over Marleen vind je op haar website.

In aflevering 6 praat ik met Maria Johanna. Maria Johanna helpt mensen op het  persoonlijke en spirituele ontwakingspad. Nadat zij veel verschillende dingen heeft gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei, is zij haar hart gaan volgen. Nadat zij kennismaakte met Ayahuasca en een spirituele ontwaking kreeg, is ceremonies en retreats gaan organiseren. De Ayahuasca heeft haar zoveel gebracht en zij gunt het iedereen om volledig vanuit hun hart te leven. Nadat het in Nederland steeds lastiger werd om ceremonies met Ayahuasca  te organiseren, kreeg zij door dat tijd werd voor een volgende stap. 

Meer informatie over Maria Johanna vind je op haar website.

Te gast in de Metamorfose Podcast deze aflevering is Roland Verheugd.  Roland vertelt over vele waarheden en wijsheden die hij ‘onderweg’ heeft opgepikt. We hebben het trainen van vaardigheden, wat het lastig maakt en het over het nut en de noodzaak van LSD (luisteren-samenvatten-doorvragen).  We bespreken waarom het zo moeilijk is voor onze hersenen om in het NU te blijven , het geloof en de kracht van mindfulness.  Hij vertelt openhartig over zijn sterke controle behoefte en hoe hij zich hierin – mede door NLP – heeft ontwikkeld. 

Meer informatie over Roland vind je op zijn website.

Mijn ‘online’ ontmoeting deze  aflevering is met Petra van Dreumel. Petra is auteur van het boek ‘Van Dromen Naar Doen’, een boek dat ontstaan is naar aanleiding van haar ‘metamorfose’. Na een auto-ongeluk wordt zij letterlijk afgeremd. Met een hersenschudding komt ze een aantal maanden plat te liggen en ontstaat er ruimte voor vragen. Hoe dit boek tot stand is gekomen, welke lessen zij heeft  geleerd en hoe zij haar leven nu inricht, vertelt ze in de vierde aflevering van de Metamorfose Podcast? Naast schrijver en spreker is Petra ook illustrator en maakt ze prachtige illustraties voor ansichtkaarten, e-books en andere doeleinden. 

 Meer informatie over Petra vind je op haar website. 

Deze aflevering ben ik in gesprek met Daniëlle de Wilde van Voldaan-training. Daniëlle vertelt over haar stap van werknemer naar ondernemer, de bijbehorende risico’s, de onzekerheid maar ook over hoe mooi de zoektocht was naar ‘ Echt Kiezen Voor Jezelf’.  We praten over haar weerstand tegen de term coachen en hoe zij die inmiddels omarmt heeft. Ze vertelt over buiten de lijntjes kleuren, eerlijk zijn naar jezelf om echt te kiezen en haar ‘haat-liefde’ verhouding met online zichtbaarheid. Inmiddels  is de Voldaan methode een methode waarbij zij op haar eigen wijze mensen in beweging krijgt om te kiezen voor wat zij echt willen.

Meer informatie over  Daniëlle vind je op haar website 


Mijn gast deze aflevering is André Heuvelman. André speelde 30 jaar trompet bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waarvan 20 jaar als solotrompettist. Toen hij het gevoel had dat hij, zoals hij zelf zegt ‘Werd wat hij deed’ en de ruimte om te spelen steeds kleiner werd, nam hij ontslag. Nu werkt André 3 dagen per week voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest als Manager Creatie en daarnaast is hij keynote speaker – waarin verbinding, veerkracht, passie en doorzettingsvermogen – 
sleutelwoorden zijn om te ontroeren, te verbinden en te inspireren.  

Meer informatie over Andre vind je  zijn website 

 

 Mijn gast in deze aflevering is Petra Dijkstra-Timmerman. Petra heeft een sterk invoelend vermogen. Met haar gave coacht Petra individuen en helpt zij bedrijven. Ik spreek haar in de krachtcentrale, zoals ze haar bedrijfsruimte noemt. Hoe maak je iets zweverigs concreet? Hoe komt het dat de een meer intuïtie ontwikkelt dan de ander. Dit en wat wij denken dat nodig is in deze huidige (corona) tijd nodig is bespreken we. We gaan dieper in op haar Metamorfose. Wat maakte dat Petra op deze wijze is gaan coachen. Hoe heeft zij  sterke intuïtie ontwikkeld.

 Meer informatie  over Petra vind je op haar website.

GENIET VAN DE METAMORFOSE PLAYLIST

Muziek is heel belangrijk voor mij en Spotify is een fantastische uitvinding. Ik heb voor allerlei gelegenheden en moods playlistst. Zo ook een die past bij de Podcast.