“Een simpel leven”, dat is waar Bram Bakker (psychiater en schrijver van het boek ‘Oud zeer’) voor pleit. Ik luisterde naar hem in de Esoterra Podcast, aanrader! Een aflevering van een uur en dat was precies mijn middagwandeling. Een uur met een gouden randje. Want de zon scheen en ik genoot van dit mooie gesprek.

Mijn lievelings mok!

Overigens pleit Bram voor meer. Bijvoorbeeld dat we het woord trauma niet te pas en te onpas gebruiken. En, dat ‘oud zeer’ een goede andere term is. Om gradaties te leren aanbrengen. Helemaal mee eens!

Over beiden moest ik nadenken. Over dat simpele leven bijvoorbeeld. Ik streef sinds een aantal jaren naar een rustiger, simpeler leven. Wijs geworden door mijn ‘oude zeer of trauma’ (dat vind ik nu lastig te duiden;) gaat mijn leven over andere dingen dan carrière, fancy reisjes en een dikke auto. 

Een simpel leven leven is fijn, maar heel moeilijk. We moeten van alles, er is zoveel druk. Druk van social media, zichtbaar zijn en presteren. Ik lees ook geregeld dat druk zijn nog steeds in is… Voor mij is het om een simpel leven te leven, iedere dag een uitdaging om mijn belemmerende overtuigingen aan de kant te zetten. Het is een spier die getraind moet worden. 

Wat mij helpt, is

  • naar mijn Human Design luisteren en volgens mijn strategie en autoriteit in actie komen;
  • goed doen in mijn naaste omgeving. Het helpt mij om de dingen ‘kleiner’ te maken; Zeker in een wereld waar zoveel gaande is en je gemakkelijk overweldigd zou kunnen raken. 
  • niet naar het nieuws kijken, gewoon niet!
  • een lastige maar, die f*^ing telefoon wegleggen
  • bonus-moeder zijn en te genieten van de mindfulness van een 8-jarige. Die dit weekend overigens met het grootste gemak het woord trauma gebruikte irl tot zijn afkeer voor olijven;)

Hoe houd jij je leven simpel? Is dit überhaupt iets waar je over nadenkt? Let me know!