Ik ben hier om te spelen! Hoe heerlijk klinkt dat en eerlijk gezegd ik doe niets liever en ik ben er denk ik ook best goed in;) Ik speel met audio, met video, met mijn kind, met Canva en nog veel meer. En als ik speel dan zit ik in de flow, heerlijk!

Spelen past ook bij mijn energietype, die van een manifesting generator. “Een watte? Hoor ik je denken. Een nieuwe management kreet? Weer een nieuw persoonlijkheidsmodel?” Dat eerste nee, dat tweede ja zoiets, maar dan net even anders. Laat ik je meenemen in mijn ontdekking en naar wat inmiddels mijn passie en nieuwe business is. Een wie weet herken jij je hier ook in?

Ruim een jaar geleden interviewde ik Rianne Klein Geltink voor mijn Metamorfose Podcast. Het thema was spiritualiteit en op aanraden van een kennis nodigde ik haar uit om iets te komen vertellen over Human Design. Nooit van gehoord! Naast dat Rianne vertelde over haar spirituele reis en kennismaking met Human Design nam zij voor mij ook mijn eigen Human Design boek mee.  Wat een boeiende materie en feest der herkenning was dit zeg. Daarna kwam ik op het spoor van Emma Dunwoody – ook te gast in mijn podcast – en besloot bij haar de online opleiding te volgen. 

Wat is dat dan, Human Design?

Human Design is een tool die jou letterlijk een blauwdruk geeft van jezelf, een gebruiksaanwijzing. Het bevat alle informatie om tot de kern van jouw zijn te komen. Je krijgt een inkijk in hoe jij functioneert en wat authentiek is voor jou. Het is namelijk een handleiding voor jezelf. Wie wil dat nu niet?  Je kunt Human Design zien als een samensmelting van de grootste esoterische systemen en moderne wetenschap. Zo vind je onder andere elementen terug van de I Ching, astrologie, Kabbala, de chakraleer maar ook van moderne ontwikkelingen in vakgebieden als fysica, astronomie, genetica en biochemie. Dit maakt Human Design een mooie combinatie tussen spiritualiteit en wetenschap!

En dan?

Je start met een chart of bodygraph, er zijn verschillende namen in gebruik. En deze laat zien wat voor type je bent. Human Design (hierna HD) werkt met energiecentra die al dan niet ingekleurd zijn en iets zeggen over hoe deze energie voor jouw werkt. Er zijn 5 types die beschreven worden en dit geeft bijvoorbeeld informatie over hoe jij het beste in actie kunt komen  (wat voor jou is bestemd en wat niet) en hoe je beste beslissingen kunt nemen op een manier die bij jou past. Je ‘krijgt’ een profiel mee dat beschrijft hoe jij de dingen doet. Je krijgt inzicht in je talenten en uitdagingen. We noemen dit ook wel een energetische blauwdruk of ‘gewoon’ jouw gebruiksaanwijzing. 

Human Design chart
Dit is dus een body chart, die van mij. De basis van waaruit we een HD gids maken.

Uh, Manifesting Generator?

Dat is dus mijn type. Dat ben ik en wat een feest der herkenning was dat! Ik beperk me hier even tot een korte beschrijving.

Ik ben hier om te “spelen”, dat laat mijn energie stromen. Ik ben hier om te werken aan wat mij voldoening geeft. Ik heb onbeperkte energie. Die energie maak ik per dag op anders slaap ik niet en de volgende dag heb ik weer een nieuw lading hiervan tot mijn beschikking. Ik ga snel en efficiënt. Sla ik stappen over dan word ik ongeduldig en geïrriteerd. Wanneer ik dingen doe waar ik geen plezier in heb, wanneer ik niet kan spelen raak ik gefrustreerd of boos. Creëren en creativiteit zijn super belangrijk voor me.

Nou, dat klinkt al lekker he? Ik ben zoals we dat noemen in HD een multi-passionate. Dit betekent dat ik heel veel interesses heb (kijk maar naar mijn loopbaan;). En ik start ook wel projecten die ik niet perse afmaak. Mensen krijgen energie van mij. 

Ik maak keuzes met mijn sacraal (die zit net onder je navel) en iets is voor mij een hell-yes of een hell-no. Dat voel ik dan in mijn buik. 

Dit is nog maar een klein deel van het HD profiel en is nog zoveel meer. In mijn volgende blogs neem ik je mee naar de andere onderdelen van Human Design.

En toen?

Nou, deze eerste wetenschap maakte dat ik volledig voor dit creëren en spelen ben gegaan. Niet meteen hoor want ik moest eerst van wat beperkte overtuigingen af. Wat conditioneringen, zeg maar. Maar ik ben zover en ik heb duidelijk gekozen. Coaching met Human Design. Nieuwsgierig geworden? 

Kijk gerust eens naar mijn aanbod en wat ik voor jou kan betekenen!

Liefs Iris