Lief zijn voor jezelf is dat geen mooi voornemen voor het nieuwe jaar! We duiken even in de transformerende wereld van zelfliefde, gezien door de lens van Human Design. We staan vaak voor unieke uitdagingen. We balanceren tussen carrière, familie en persoonlijke groei. Altijd maar bezig. Maar hoe vaak staan we stil om echt van onszelf te houden? Ik verken het concept van zelfliefde, het belang van het identiteitscentrum in Human Design, en bied je graag praktische tips die zelfliefde bevorderen. 

De Kracht van Zelfliefde:

Zelfliefde is meer dan een trend; het is de essentie van een vervuld leven. Het gaat om het accepteren van jezelf, zorgen voor je behoeften en jezelf waarderen, ongeacht de omstandigheden. Zelfliefde is de basis waarop we bouwen aan onze relaties, carrière en persoonlijke groei. Maar wat als van jezelf houden lastig is. Een reden kan zijn dat je dit centrum niet ingekleurd hebt in jouw design. 43% van de mensen heeft dit centrum niet ingekleurd. Ingekleurd betekent consistente energie (lees meer hierover

Het Identiteitscentrum in Human Design:

Human Design biedt een uniek perspectief op zelfliefde door het identiteitscentrum, ook wel het G-centrum genoemd. Dit centrum is de kern van onze identiteit, richting en zelfliefde. Hier ‘leeft de vraag: Wie ben ik? Het gaat over wie we werkelijk zijn en waar we naartoe gaan in het leven. Wanneer dit centrum ingekleurd is, ervaren we een gezonde dosis van richting en zelfliefde. Het helpt ons om beslissingen te nemen die in lijn zijn met onze ware zelf. Heb je dit centrum niet ingekleurd dan heb je minder misschien minder gevoel bij welke richting je op gaat en ben je druk bezig met zoeken naar (zelf)liefde. 

Tips voor Zelfliefde:

Reflectie en Zelfbewustzijn:

  • Neem de tijd om jezelf te begrijpen. Reflecteer op je Human Design chart en ontdek wat jou uniek maakt. Accepteer jezelf zoals je bent, met al je sterke en zwakke punten. Regelmatig journalen kan een goede methode zijn. 

Edelstenen voor Zelfliefde:

  • Rozenkwarts staat bekend als de steen van de liefde en is perfect voor het bevorderen van zelfliefde. Het straalt een zachte, liefdevolle energie uit die helpt bij het helen van emotionele wonden en het versterken van zelfacceptatie.

Dagelijkse Affirmaties:

  • Begin je dag met positieve affirmaties. Zeg bijvoorbeeld: “Ik ben waardevol, ik ben geliefd, ik ben sterk.” Deze affirmaties kunnen je mindset veranderen en je zelfvertrouwen vergroten.

Zelfzorg Routine:

  • Creëer een zelfzorg routine die past bij jouw behoeften. Dit kan iets eenvoudigs zijn als een dagelijkse wandeling, meditatie, of een hobby waar je van geniet.

Nieuwsgierig naar Meer?

Ben je nieuwsgierig hoe je Human Design kunt integreren in je persoonlijke groei en zelfliefde? Overweeg dan een coachingstraject. Samen kunnen we dieper ingaan op jouw unieke design, je sterke punten ontdekken en leren hoe je deze inzet voor een harmonieuzer leven. Het is tijd om jezelf te omarmen en de persoon te worden die je altijd al wilde zijn.

Zelfliefde is een reis, geen bestemming. Het vereist geduld, begrip en bovenal, een liefdevolle houding naar jezelf. Met de inzichten van Human Design en de ondersteuning van coaching, kun je stappen zetten naar een leven vol zelfacceptatie en innerlijke vrede. Ben je klaar om deze reis te beginnen? Neem contact op voor meer informatie over mijn coachingstrajecten en begin vandaag nog aan jouw pad van zelfliefde en zelfontdekking.

Bron: De titel van dit blog ‘Wees eens wat strenger voor de ander en liever voor jezelf’ is afkomstig van Dr, Juriaan.