Gister had ik een tekenopstellingen sessie onder liefdevolle begeleiding van Marjo Bronkhorst. Super-effectief!

Met drie andere deelnemers gingen we al tekenend aan de slag met ons verlangen, doel of prangende vraag die we wilden onderzoeken. 

Ik ben goed bekend met opstellingen op de vloer of met voorwerpen, maar al tekenend opstellen was nieuw voor mij. Ik merkte dat ik eerst door wat overtuigingen en oordelen moest die ik heb op ‘mijn tekenkunst’. Ik hoorde de stemmetjes van de handenarbeid juf en wat creatieve familieleden: het moet netjes, het moet ‘erop lijken’, de compositie moet kloppen enz. 

Niet voor Marjo; die start met de vraag teken jezelf op papier zoals je je vandaag voelt. Ik probeerde nog even een goedkeuring te krijgen op de gelijkenis, maar die kwam niet;)

Mijn tekenopstellling ging over ‘dingen doen zoals het heurt’ en mijn haat-liefde verhouding hiermee.

Je moet namelijk regelmatig posten om zichtbaar te zijn (die druk, niet te doen). Je moet een aanbod hebben wat heel duidelijk is voor je klanten. (geloof me er heeft van alles op mijn website gestaan). Je moet je focussen op 1 niche en het daarover hebben. (onmogelijk als Manifesting Generator). 

Marjo loopt langs en na wat vragen, stelt ze voor om mijn vader erbij te tekenen. Ik begin met de leuke variant van hem, maar dat helpt – natuurlijk- niet. Het ging om die man die bij wijze van spreken dat programma “Hoe heurt het eigenlijk” had kunnen maken. Die strenge, die met die regels. De man die laarzen met een ronde neus voor je kocht terwijl je cowboylaarzen wilde. Omdat die punten niet netjes waren. De man die me straatmadelief noemde als ik nog even in ons steegje bleef hangen. Maar die me prees om mijn keurige baan, mijn schoolresultaten, mijn koopwoning en mijn huwelijk. 

Tekening 2 van de opstelling

Waar op zich ook allemaal niks mis mee was, maar ik ben een rebel van binnen en die moet er uit. 

Het tweede lege blad dat ik pakte, had ik al snel volgetekend omdat ik al tekenend voelde waar de blokkade op zat.

Dingen doen zoals het heurt laat de energie niet in de goede richting stromen. Niet voor mij in ieder geval. Daarom ben ik hier nu weer sinds ruim vier weken. Ik had dit even uit te zoeken.

Benieuwd naar een tekenopstelling? Kijk dan een op de website van Marjo.

Hier lees je meer over de workshop Human Design en opstellingen die ik samen met Marjo geef.