Even terug naar de basis. Waarom ben ik zo enthousiast over Human Design als tool voor bewustwording en zelfontwikkeling? Ik zeg bewust tool. Het is zeker geen heilig antwoord op alles. Ik weet inmiddels wel uit ervaring het volgende:

  • Door toepassing van Human Design is coaching effectiever. Je komt namelijk sneller tot de kern.
  • Een basis reading voor jezelf en/of je gezinsleden geeft super veel inzicht in de dynamiek van je relatie of gezin
  • Je ‘design’ kennen en leren toe te passen geeft (h)erkenning, acceptatie en rust in wie je in de kern bent

Stel je voor dat je een “gebruiksaanwijzing” voor je leven had. Hoe handig zou dat zijn? Het zou je stap voor stap laten zien hoe je het leven kunt leiden dat perfect bij jou past. Het zou je vertellen wat je sterke punten zijn, welke talenten je hebt en hoe je die het beste kunt benutten. Ook zou het je helpen begrijpen hoe je het beste met de wereld om je heen kunt omgaan en waar je moet oppassen voor de invloed van anderen.

Nou, dit is precies wat het Human Design Systeem doet. Kort gezegd, als je:

  • Je leven op een makkelijke en effectieve manier wilt verbeteren.
  • De juiste beslissingen wilt nemen in je dagelijkse leven, zodat je betere relaties hebt en de juiste carrièrekeuzes maakt.
  • De uitdagingen van het leven wilt aankunnen zonder dat het je overweldigt.

Dan heb je al de natuurlijke mogelijkheid om keuzes te maken die passen bij wie je echt bent. En Human Design helpt je daarbij.

Human Design geeft je een soort kaart van je eigen unieke aard, met allerlei informatie over hoe je in elkaar zit. Het legt uit welke delen van jezelf je al bewust kent, en welke nog verborgen zijn. En het geeft je praktische tools om jezelf beter te begrijpen.

Als je soms twijfelt aan jezelf of niet zeker weet wat je wilt in het leven, kan Human Design je de weg wijzen.

Als je als volwassene ermee begint, kan Human Design je laten ontdekken wie je werkelijk bent. Maar er is wel wat werk aan de winkel: je moet leren en experimenteren. Het kan moeilijk zijn om oude gewoontes en invloeden van anderen los te laten. Maar het is de moeite waard!

Door te begrijpen hoe je in elkaar zit en hoe je de juiste keuzes kunt maken, kun je je gezondheid verbeteren, betere relaties opbouwen en je professionele leven opbloeien. En dat betekent minder stress en zorgen in je dagelijks leven.

Het leren kennen van jouw Human Design kan heel wat voordelen hebben, bijvoorbeeld om betere keuzes te maken en uiteindelijk meer flow te ervaren. 

Wil jij kennismaken met Human Design? Wellicht is een reading of een Human Design gids een goede start. Kijk hier voor meer informatie.