Natuurlijk heb ik daar geen pasklaar antwoord op:) Vroeger deed je een beroepskeuzetest en dan had je een richting voor school of beroep gebaseerd op je cognitieve vermogen en wellicht je interesses. Met alle kennis van nu en de mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben kan de zoektocht nog wel eens lastiger zijn dan vroeger. Maar als je werk vindt dat past bij je energetische gebruiksaanwijzing dan ervaar je flow en joy! Twee zaken die gepaard gaan met leven volgens je design. Eerder al belichtte ik de Manifesting Generator en de Projector. De beurt is nu aan de Manifestor.

Na de Manifesting Generator en de projector wil ik nu stilstaan bij de Manifestor & werk. Voor Manifestors, een uniek energietype binnen het Human Design systeem, past bepaald werk beter dan ander werk vanwege hun unieke eigenschappen en behoeften. 

Manifestors vertegenwoordigen ongeveer 9% van de wereldbevolking en zijn bekend om hun vermogen om actie te initiëren en impact te hebben op anderen en de wereld om hen heen. Ze hebben een sterke behoefte aan autonomie en voelen zich vaak anders dan anderen. Dit komt doordat ze toegang hebben tot aanzienlijke kracht die plotseling en zonder waarschuwing kan worden ingeschakeld, wat zowel voor anderen als voor henzelf soms schrikken kan zijn​​. Een van de meest gehoorde dingen in mijn coachpraktijk van Manifestors is dat ze vroeger veelal klein werden gehouden. 

Wat voor werk past bij Manifestors?

Ideaal gezien zijn de beste banen voor Manifestors die waar ze hun eigen schema en workflow kunnen beheren. Hoewel Manifestors over veel energie beschikken, komt deze in vlagen. Hun energie is niet consistent zoals die van de meerderheid van de bevolking, die voornamelijk uit Generators en Manifesting Generators bestaat. Hierdoor is een traditionele 9-tot-5 baan mogelijk niet ideaal voor Manifestors. Ze hebben visionaire energie die vooruit kijkt en nieuwe ideeën in de wereld kan brengen. Het is voor hen belangrijk om niet naar anderen te kijken voor validatie, vooral als ze iets doen wat nog niet eerder is gedaan​​. Vandaar dat zij een wat gesloten aura hebben. Dit aura maakt dat contact maken met anderen lastiger kan zijn voor Manifestors.

Manifestors zijn bijzonder goed in het starten van dingen, zoals het lanceren van een initiatief, een bedrijf of een beweging. Echter, ze hebben moor Manifestors is het belangrijk zaken waar zij op leeglopen te delegeren of het stokje overdragen aan anderen. Dit is niet altijd gemakkelijk voor de meeste Manifestors, want zij houden liever controle te houden. Maar het stelt hen in staat om de rust te nemen die ze nodig hebben tussen energievlagen​​.

Waar moeten Manifestors op letten bij het zoeken naar werk of ondernemerschap?

Manifestors moeten zich bewust zijn van hun unieke strategie om te “informeren” voordat ze actie ondernemen. Dit kan betekenen dat ze anderen een waarschuwing, een ‘heads up’ of een FYI geven voordat ze in actie komen. Dit is niet altijd natuurlijk voor Manifestors, maar het is cruciaal om weerstand van anderen te verminderen en hun relaties te verbeteren. Door hun strategie te volgen, kunnen ze vrede vinden en bewegen weg van woede, wat hun niet-zelf thema is​​.

Bij het zoeken naar werk of het overwegen van ondernemerschap is het belangrijk voor Manifestors om posities te zoeken die hen de vrijheid bieden om hun natuurlijke neiging tot initiëren te volgen en hun behoefte aan autonomie te respecteren. Het opbouwen van relaties en communiceren met anderen over hun plannen en acties kan helpen bij het bouwen van vertrouwen en ondersteuning in hun professionele en persoonlijke leven​​​​.

In het algemeen gedijen Manifestors het best in omgevingen die hun onafhankelijkheid waarderen en hen de ruimte geven om hun creatieve impulsen te volgen, zonder beperkt te worden door te strikte schema’s of overmatige controle door anderen.

Deze toch wat globale aanzet is om vast wat richting te geven aan de zoektocht voor de Manifestors. In mijn loopbaantraject onderzoeken we in 10 stappen wat bij je energietype past en maken we samen Jouw Human Design CV.  Wil je hier meer over weten? Boek een gratis matchcall via mijn website en ik vertel je er alles over!

#manifestor #humandesign #loopbaancoaching