Deze zin kwam tot me via een filmpje op tiktok. En man, wat kwam deze binnen. Heerlijk ook hoe deze klinkt in het Engels. Vertaal maar eens naar het Nederlands, het verliest toch iets van zijn kracht. 

Deze zin kwam ook binnen omdat deze voor mij direct raakt aan Human Design voor kinderen. Het was de intentie van de ‘founder’ van Human Design – Ra Uru Hu – om Human Design de wereld in te brengen voor de kinderen. Human Design is een middel om je inzicht te geven in wie je in essentie bent, jouw blauwdruk. Los van alle conditioneringen en overtuigingen die je opdoet tijdens je leven. En als bonumam van Khalil wil ik graag die goede shepherd zijn die als mede-opvoeder kijkt naar zijn ‘design’.

Human Design is een gebruiksaanwijzing voor je leven. Het is een krachtig hulpmiddel dat je toestemming geeft om jezelf te zijn. Toen je deze wereld betrad, was je het meest jezelf. Maar gaandeweg vertelden goedbedoelende ouders, leraren en de samenleving ons wie we moesten zijn of hoe we moesten handelen. We hebben misschien geleerd om maskers op te zetten om anderen te plezieren, maar dat leidt ons af van ons ware zelf. Het kost velen van ons jaren om dit weer af te leren. Deconditioneren noemen we dat.

The Sheep

Khalil (8)

Onze kinderen zijn heel verschillend van elkaar, allemaal andere schaapjes. Het is belangrijk als ouder om het ‘design’ van je kind te kennen, zodat je ze echt kunt zien voor wie ze zijn. Je kunt de  opvoeding afstemmen op hun energie(type), krijgt inzicht in hun persoonlijkheid, talenten en valkuilen. Je leert ze hoe ze het beste een keuze kunnen maken en wat hun strategie is. Als je je kind met hun strategie en besluitvorming opvoedt, kun je genieten om te zien hoe ze opgroeien door te zijn wie ze zijn en minder wie ze horen te zijn.

Als bonusmoeder van Khalil (8) heb ik zoveel meer handvatten naar hem te kijken en te zien wat hij in zijn puurste vorm nodig heeft. Ook weet ik hoe ik vanuit mijn design het beste op hem kan reageren en hoe wij energie uitwisselen. HD is voor mij de beste ‘opvoedinformatie’ die er is!

The Shepherd

Wanneer je als ouder Human Design kent, kun je zodanig voor jezelf zorgen, zodat je op de juiste manier reageert op je kinderen. Als volwassenen kunnen we veel werk hebben om af te leren wat niet van ons is.  Het grote voordeel van weten wat het Human Design van je kind is, is dat je als ouders, je kinderen dichterbij hun ware natuur kunt opvoeden. We kunnen hun leven gemakkelijker maken en zij kunnen meer vertrouwen krijgen in hoe ze door de wereld navigeren. Wat ons leven als ouders ook gemakkelijker maakt;).

Human Design profiel

Als je hier meer over wilt weten kun via diverse websites een ‘blauwdruk’ van jezelf en/of je kind downloaden. Maar dat zegt je dan waarschijnlijk nog niets. Het ‘plaatje’ en de kretologie zal waarschijnlijk eerder meer vragen oproepen. Ik maak Human Design gidsen voor volwassenen en kinderen en heb een leuke aanbieding. Tot 1 december geef ik 15% korting op een HD gids voor kinderen en de Human Design gids voor volwassenen met Q&A sessie van 30 minuten.

Wil je het hele filmpje zien? Stuur me een DM en ik stuur je de link!