Elst, 12 maart 2024

Wij zijn ons huis aan het verbouwen… pfff.  Oké, ik realiseer me dat verbouwen een luxe is, maar het is toch iets intens waar de nodige stress en frustratie bij komt kijken. Ik probeer zo kalm mogelijk te blijven in de kou en tussen het stof.

Ook al had ik een strakke planning er gaat natuurlijk toch hier en daar mis. Materiaal te laat, ‘mannetjes die niet of op een ander tijdstip verschijnen etc…

Dan ervaar ik vooral frustratie en af en toe boosheid. Stoom uit mijn oren. Hardop mopperen en een op slot gevoel rond mijn middenrif. Dit is mijn In- en Uit Je Kracht signaal.  ‘Huh?’ Laat me dit uitleggen…

In Human Design taal gebruiken we de termen ‘Signature’ en ‘Not Self’. Deze termen duiden op emoties of signalen die je ervaart wanneer je niet in lijn leeft met je design. Wij – de club mensen die opgeleid is door Rianne van Kies Vanuit Je Kracht – noemen dit ‘In of Uit Je Kracht’ zijn.

Wat betekent dat? In je kracht is het gevoel of resultaat dat je krijgt van leven in overeenstemming met je Human Design Type. Uit je kracht is het gevoel dat je krijgt wanneer je niet in overeenstemming bent met je Design – een behulpzaam teken om je zachtjes terug op het juiste spoor te duwen.

Voor Manifesting Generators is het Uit Je Kracht signaal frustratie en boosheid. In mijn geval komt dit nu omdat ik:

  • niet de tijd kan besteden aan de dingen die ik wil doen (bezig zijn met klanten en Human Design);
  • weerstand tegen of ergernis ervaar bij het uitvoeren van bepaalde taken (heel veel schoonmaken en opruimen, spullen af en aansjouwen, mensen achter hun broek aanzitten);
  • het gevoel heb dat ik tijd verspil aan iets (het wordt toch weer vies);
  • onvoldaan ben met hoe ik de dag heb besteed (te weinig met hoofd-zaken bezig kunnen zijn).

Ieder energietype heeft een eigen In- en Uit je kracht emotie. Ik heb een factsheet gemaakt die je (per type) vertelt:

  • hoe de In- en Uit Je Kracht emotie zich uit, 
  • waar het vandaan kan komen (een korte analyse) en nog beter 
  • wat je eraan kunt doen.

Ben jij benieuwd naar jouw In- en Uit Je Kracht emotie? Je leest er in deel 2 alles over.

PS: Het wordt hier prachtig! Ik probeer me nog een dag of 7 in te houden, dat is uiteindelijk voor iedereen beter. En als mijn Uit Mijn Kracht emotie weer om de hoek komt kijken, dan loop ik maar even weg.